کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

لطفاً کسی این آژیر خطر را به صدا درآورد

آدامس و مضرات آن:

آدامس یک جویدنی مصنوعی است که نامش را مدیون توماس آدامز آمریکایی است که برای نخستین بار در دهه 1860 توسط ایشان ابداع شد و بعدها هر جویدنی وارداتی به ایران با این نام خوانده شد.1

یکی از معتبرترین مراجع اطلاعات در مورد آدامس در دنیا، جمعیت بین المللی آدامس جویدنی یا ICGA است که مخفف international chewing gum asociationاست که به سؤالات مردم در مورد آدامس پاسخ داده و جوابیه های این مرکز بین المللی بر روی سایت آن انتشار می یابد.2یکی از سؤالات پرسیده شده از این مرکز بین المللی این است که آیا آدامس حاوی الکل است یا نه؟
در جوابیه مرکز آمده است در ترکیبات آدامس از شکرهای الکلی استفاده می شود هر چند درادامه بحث، الکل موجود در آدامس را از الکل های شراب متمایز می کند، اما با توجه به سؤالاتی که پیرامون احتمال مثبت شدن تست الکل ادرار پس از استفاده از آدامس مطرح شود، به نظرمی رسد که موضوع جدی تر از آن است که فکر می کنیم. در سایت Blurtit 3از جمله سؤالهای مطرح شده آن است که باتوجه به آنکه آدامس حاوی ترکیب Sugar Alcohol است آیا در تست های آزمایشگاهی میتواند تست الکل مثبت ایجاد نماید که در جواب گفته شده است که با توجه به آنکه شکرالکل از جنس کربوهیدرات هستند، از لحاظ تست آزمایشگاهی مشابه نوشیدن الکل جواب نمیدهند.نکته مهم آن است که جویدن مکرر آدامس با حجم زیادی که در کشور به مصرف میرسد، روند خاموشی را در عادت به شکر الکل، بخصوص در کودکان ایجاد خواهد کرد که زمینه ساز وابستگی های نوشیدنی آینده آنان خواهد شد.راجع به تاثیر الکل بربینایی باید گفت که به اتفاق نظر تمامی صاحب نظران نه تنها بر بینایی که بر اکثر ارگانهای بدن اثر نا مطلوب بر جای می گذارد
الکل بر ارتباط های بین سلول های عصبی تداخل کرده و فعالیت گذرگاههای محرک عصبی را سرکوب می کند و در یک کلام سرکوبگر سیستم عصبی است ، مصرف الکل موجب بالا رفتن فشار خون ، وارد آمدن آسیب به عضلات حلق ، سیروز و هپاتیت کبدی است ، الکل خطر سرطان دهان ، حلق و مری را افزایش میدهد. پس از مصرف  الکل  مقدار قابل توجهی ویتامین A برای سوختن آن در بدن مصرف میشود و در اثر کمبود ویتامین A تاری دید و اختلال بینایی بخصوص در شب ها ایجاد میشود.در مقاله ای در سایت علمی دانشجویان ایران، ذکر شده است که : استعمال الکل حس بینایی را مختل می سازد به عقیده "گلدبرگ" تاثیر الکل بر بینایی مانند آن است که شیشه خاکستری رنگ را جلو چشم بگیرند. در دانشنامه ویکی پدیا ) (Wikipediaآمده است که موادتشکیل دهنده آدامس عبارتند از مواد پایه ایی 30% شیرین کننده ها 59% ، نرم کننده ها 2% شیره ذرت 10% ، طعم دهنده ها 4% اجزاء فعال 5%و مابقی آن رنگ های غذایی و خوراکی است ، جویدن آدامس که حاوی انواعی از قندهای دارای بنیان الکل شیمیایی با جذب کُند می باشند موجب افزایش پوسیدگی دندان نیست [1] الکل ها چه جذب کند داشته باشند چه تُند تاثیر مضر خود را بر جا می گذارند.
و اما هشدار:
آیا می دانید که طبق آمار ارائه شده مؤسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران درمورخه 1388/12/11 ، ایرانی ها سالانه پانصد میلیارد تومان آدامس مصرف می کنند که درحدود 83% آن واردات خارجی است، یعنی برای یک ماده بی خود و مضر سالیانه بیش از 400 میلیارد تومان نابود می شود.مقدار آدامس مصرفی در ایران طبق آخرین آمار درحدود 45 هزار تن است ،تعداد قابل توجهی از این آدامس ها از طریق غیر قانونی واردکشور می شوند  نشر این خبر درحالی است که به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پارسینه5مقدار قابل توجهی آدامس الکل دار باطعم مشروبات الکلی در سوپر مارکت های مختلف با عناوین زنسا و پولار عرضه می شود.[2]

در شنبه هفدهم آذر ماه سال 1386 توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به آدامس های حاوی مواد مخدر که وارد ایران شده است هشدار داده شد درگزارش خبری این ستاد آمده است: هنوز داستان مصیبت و بدبختی های اکستازی که هزاران معتاد مافنگی روی دست خانواده ها گذاشت به آخر نرسیده بود که چند ماه پیش سرو کله یک مخدر توهم زای دیگر در بازار ایران به ویژه در مناطق شرقی پیدا شد، مخدری که این بار دربسته های شکیل به عنوان آدامس وارد شده است، خطر اساسی این است که این بار طعمه بچه های خردسالی هستند که دو آدامس بادکنکی را به زور توی دهانشان می چپانند، لطفا" یکی این آژیر خطر را به صدا در آورد .
آیا می دانید مصرف آدامس از فرهنگ کشور ما تقلید شده است؛ ما در گذشته از سقز استفاده می کردیم که بیش از 20 نوع خاصیت و محسنات دارد
قبل از ورود آدامس های شیمیایی جدید ،مردم به جویدن سقز عادت داشتند ،علک البطم یا سقز که عصاره طبیعی درخت حبه الخضراء است ( نوعی از پسته وحشی ) دارای خواص بسیار مهم درمانی است .
سقز که طی فرآیند پخت عصاره علک البطم تولید می شود دردرمان عفونت ها و التهابات دستگاه گوارشی از بین بردن
H.pylori درمان کولیت ها عفونت های دستگاه تنفسی و سینوس ها و سیستم ادراری ، درد مفاصل افزایش سرعت ترمیم استخوان و تعدادی دیگر از بیماریها نقش مهمی دارد  اما چرا آدامس ها و ترکیب مضر شیمیایی جانشین سقز طبیعی شد خود جای بحث فراوان دارد، ولی آدامس به همین تعداد مضرات دارد.
همان فردی که اسم خود را روی آدامس گذاشته است را می شناسید. آیا از شخصیت مستر آدامز مطلع هستید، آیا می دانید از چه گروهی بوده است؟
تعدادی از کشورهای مسلمان مانند مالزی و سنگاپور ورود آدامس را به کشور خود ممنوع کرده اند بر مبنای خبر سایت تابناک10 دولت مالزی و سنگاپور ورود آدامس را به کشور خود جرم تلقی کرده و وارد کنندگان آدامس باید جریمه سنگینی بپردازند.
آیا عملکرد کشور هایی که ورود آدامس را ممنوع می کنند ، عاقلانه تر نیست و عملکرد کسانی که به جای تامل به تمسخر پناه برده اند و به جای آنکه سلامت کودکان و تک تک افراد جامعه خود را مد نظر قرار دهند، از اثرات مضر زیان اقتصادی واردات پانصد میلیارد تومان آدامس دفاع می کنند، غیر عقلانی و غیر منصفانه نیست؟!

چه باید کرد؟

ما پیشنهاد می کنیم همانند کشورهای مسلمان مالزی و سنگاپور توسط وازرت محترم بهداشت و درمان تصمیم گرفته شود برای اینکه ما در آینده شاهد بیماریهای صعب العلاج بیشتری در زمینه اعصاب و چشم و بینایی نباشیم از واردات و تولید آدامس جلوگیری شود.
چرا همه نگرانند ولی کسی کاری انجام نمی دهد، ما چه نیازی به آدامس داریم، می توانیم مجدداً فرهنگ سقز را در کشورمان احیا نماییم و این کارخانه های موجود نیز بجای تولید آدامس به سقز روی آورند. البته باید مراقب بود آدامس را به اسم سقز به مردم نفروشند.

بر اساس آخرین تحقیقات که در سایت دارویی Pharmainfo.net بیان شده است، پزشکان بدنبال روشی هستند که ترکیبات فعال دارویی را وارد آدامس ها کرده که بتوانند از آن تاثیرات مثبت درمانی بگیرند.7 این مسیر تحقیقی راهی است که ما در پزشکی غنی ایران قبلاً پیموده ایم و بر آن هستیم که بجز تاثیرات متعدد جویدنی های طبیعی، ترکیبات درمانی طبیعی و بسیار مفید را در جویدنی طبیعی وارد سازیم تا گامی در جهت رفع وابستگی اقتصادی و اعتلای سطح بهداشت کشورمان برداشته باشیم.
قابل ذکر است که همه تاثیرات مثبت سقز در آدامس امروزی کاملاً متضاد عمل می کند.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

منابع:

1- سایت ویکی پدیا

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%B3

2- مخزن‌الادویه فصل چهاردهم/باب نهم صفحه 557

3- خبر شماره 36726 سایت www.inn.ir

4- http://www.foodind.blogfa.com/post-26.aspx

5- پایگاه خبری تحلیلی پارسینه parsine.com/fa/pages/?cid=22132

6- خبر سایت تابناک مورخ 1389/2/17

7-http://www.pharmainfo.net/reviews/medicated-chewing-gum-new-reformulation-technique

نظرات 3 + ارسال نظر
سمیرا 1390/12/24 ساعت 08:40

ماشاله به این همت وپشتکارشمااگرتوززندگیتونم اینقدر سختکوش باشیددرآینده انسان موفقی میشیدبهتون تبریک می گم.

محمد حسین 1390/12/26 ساعت 14:32

سلام آقا مصطفی دیدم سرتون شلوغه مطلبتون رو ویرایش کردم.
باعرض پوزش

سلام. بازم از این زحمتا بکشید. تشکر

مجتبی 1390/12/29 ساعت 06:50

در گذشته فکر میکردم پایه آدامس رو مواد طبیعی مثل همین سقز تشکیل میدن اما فهمیدم که کاملا بر عکس بوده ، یعنی آدامس یک ترکیب کاملا شیمیایی هستش و یک چیز بد دیگه اینکه فهمیدم اگر کسی آدامس رو قورت بده با مشکلات و بیماریهایی روبرو میشه که منشا اونها دستگاه گوارشی فرد هستش و مهمترین دلیلش اینه که بیش از ۷ سال طول میکشه تا سیستم گوارشی انسان با این قدرتش بتونه آدامس رو هضم کنه!
خدا رو شکر که حداقل وارداتش ممنوع شد ، البته اگر برادران قاچاقچی بذارن

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد