کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

پرونده من و تو(manoto)


اواخر تابستان 1389بود که مسافران ایرانی‌ دبی به محض ورود به فرودگاه این شهر، با بیلبوردی روبه‌رو می‌شدند که خبر از آمدن قریب الوقوع شبکه تلویزیونی فارسی زبان دیگری بعد از شبکه فارسی وان می‌داد: من و تو (manoto)

"من و تو " شبکه ای تلویزیونی متعلق به شرکت "شبکه تلویزیونی مرجان"  که برنامه‌های خود را از کپیتال استودیوی شهر لندن پخش می‌کند، در 6 آبان 1389(28 اکتبر 2010) در همسایگی تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی و با همکاری برخی عوامل آن، در لندن پا به عرصه وجود گذاشت.

درباره فلسفه ایجاد این شبکه تلویزیونی در  سایت رسمی آن، این طور آمده است: "جهان از چند دهه گذشته به تدریج وارد عصر ارتباطات نوینی شده است. امروزه، بر پایه باور بسیاری از دانشمندان در حوزه های مختلف علوم اجتماعی، جهان امروزی آنچنان دگرگون شده که فهم و درک آن با مفاهیم و نظریه‌های قدیم تا حد زیادی عملی نیست. جهانی شدن، عصر اطلاعات، عصر رسانه ها، جامعه اطلاعاتی و جامعه رسانه ای برخی از این مفاهیم اند.

تلویزیونهای من و تو 1و2 در این راستا و در جهت ارتقای نقش و جایگاه رسانه ای ایرانی و پارسی زبان در بین رسانه‌ها سعی در ارتقای نقش ایرانیان در جامعه جهانی و همچنین ارائه بروزترین و با کیفیت ترین برنامه‌ها بزودی کار خود را شروع خواهد کرد. برنامه شبکه‌ها شامل فیلم، سریال، اخبار، گزارش و برنامه‌های متنوع دیگر می‌باشد که شما تاکنون در هیچ شبکه پارسی زبان دیگری ندیده اید."

اما به گزارش  از پایگاه اینترنتی اخبار روز وابسته به گروهک های ضدانقلاب مقیم آلمان "این شبکه در تملک دو ایرانی  بوده و دفتر مرکزی و استودیوی آن در شهر لندن واقع است. فعالیت این دو، با شبکه تلویزیونی مرجان که در واقع شرکت اصلی می باشد، در سال 2009 آغاز شد. ادارات و استودیوهای شبکه من و تو نیز در وندزورث لندن بوده و تحت عنوان «Capital studios» اداره می شود. 

نا به گزارش های رسیده همچنین این افراد بخش عمده ای از بودجه شبکه های من و تو 1 و 2 را از وزارت امور خارجه انگلیس گرفته اند. رابط این افراد نیز فردی است که به عنوان مدیر و یکی از مشاورین ارشد این گروه فعالیت می کند و با همکاری وی، وزارت امور خارجه انگلیس بودجه راه اندازی این دو شبکه را تامین کرده است. ا

این در حالی است که برخی بر جعلی بودن نام این دو شریک تجاری خبر داده و  گوگوش را به عنوان یکی از مالکان این گروه مطرح می کنند. البته در وب‌سایت رسمی این گروه تلویزیونی، از هیچ فردی به عنوان مالک یا مدیر گروه نام برده نشده است. آنچه از حدس و گمان های مختلف مطرح شده درباره این شبکه می توان فهمید این است که شرکت تلویزیونی مرجان تنها حامی رسمی و دارنده کانال «من و تو» است. شرکتی که جز یک سایت اینترنتی، اطلاعات دیگری از آن در دست نبوده و صاحبانش نیز مشخص نمی باشند که البته این امر خود، گمانه زنی ها و برخی شایعات را قوت می بخشد و این پرسش را به ذهن متبادر می سازد که هزینه های هنگفت این دو شبکه برای پخش برنامه های 24 ساعته از چه راهی تامین می شود. یادآوری این نکته نیز لازم است که به دلیل عدم پخش تبلیغات، این شبکه هیچ گونه بازگشت سرمایه ای را برای حامی یا حامیان احتمالی اش ندارد و به عنوان یک سرمایه گذاری یک طرفه باید به آن نگاه کرد. ضمن اینکه دانستن این نکته نیز بد نیست که مسوولان امنیتی اطلاعاتی انگلستان در ارائه گزارش سالانه فعالیتهای فرهنگی سازمانMI5  در مجلس انگلستان عنوان کردند این سازمان جاسوسی جهت انجام فعالیتهای بشردوستانه و در راستای فعالیتهای فرهنگی، به شبکه های فارسی زبان از جمله من و تو کمک مالی کرده است.

 البته از اواخر اردیبهشت ماه جاری شبکه من و تو 2 حذف و برنامه های هر دو شبکه از طریق من و تو 1 پخش می شود. گرچه دست اندرکاران آن، پارازیتهای ارسالی بر روی فرکانسهای من و تو2 را دلیل این امر ذکر کرده اند؛ اما شاید ناتوانی در جذب آگهی را نیز بتوان یکی از دلایل مهم این تصمیم دانست.

اما اغلب مجریان این شبکه که جوان و بزرگ شده ایران نیز هستند به اعتراف وبلاگهای وابسته به این شبکه، بهایی بوده و در بسیاری از برنامه ها به شکلی نامحسوس و البته در سایتهای خود به طور کامل و محسوس به این امر اشاره داشته و به آن افتخار می کنند.

توجه به نام این شبکه تلویزیونی و نیز آنچه در فلسفه راه اندازی آن آمد، نشان می دهد دست‏اندرکاران آن با انتخاب اسم «من و تو» عملا خواستار تعامل و ارتباط با مردم ایران بوده و سیاست خود را کمک به تغییر سبک زندگی آنها برای حضور در پروسه جهانی سازی از طریق پخش برنامه هایی چون فیلم، سریال، اخبار و گزارش‏های متنوع برای مخاطبان هدف یعنی خانواده های طبقه متوسط (از لحاظ فرهنگی)جامعه ایرانی و بویژه دو قشر زنان و جوانان در گامهای از بین بردن قبح برخی رفتارهای غیراخلاقی و پس از آن و به تدریج، جایگزینی و رواج آنها در میان این مخاطبان قرار داده اند.

کارشناسان رسانه معتقدند که شبکه های ماهواره ای فارسی زبان فاز جدیدی از برنامه ریزی فرهنگی علیه کشورمان به حساب می آید که در آن برنامه سازی ها شکل متنوع تری به خود می گیرد تا مخاطب کمی ناملموس تر جذب این شبکه ها شده تا از این طریق فرهنگ مورد نظر این افراد به مردم انتقال یابد.

در همین راستا نمی توان نقش رسانه ملی و سیاستگزاران فرهنگی کشور را در خنثی کردن این تلاش ها نادیده گرفت؛ چرا که اگر مخاطب ایرانی برنامه های تلویزیون ملی را  در قیاس با این شبکه ها مفیدتر یابد قطعا تماشای آن را به برنامه های تهیه شده دراین شبکه ها ترجیح می دهد. همانطور که وجود نمونه هایی از این دست از جمله سریال های موفق سیما این موضوع را به اثبات می رساند.

حجت الاسلام والمسلمین حمید رسایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در همین رابطه می گوید که برخی از این شبکه ها به دنبال تزلزل روابط اجتماعی هستند و به صورت مشخص تخریب فرهنگ ملی و دینی مردم را دنبال می کنند.


با توجه به تعدد شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و همچنین تنوع آنها در برنامه سازی فکر می کنید این شبکه ها مشخصا چه اهدافی را دنبال می کنند؟

شبکه های ماهواره ای به ویژه برخی از این شبکه ها که به طور خاص روی برخی موضوعات مثل فرهنگ دینی مردم کار می کنند یا به نوعی به دنبال تزلزل روابط اجتماعی هستند به صورت مشخص تخریب فرهنگ ملی و دینی مردم را دنبال می کنند.

 

-دلیل اینکه این شبکه ها فرهنگ ملی و دینی را هدف قرار داده اند چیست؟

جمع بندی آنها این است که تا زمانی که مردم فرهنگ دینی داشته باشند این فرهنگ جلوی هر نوع تهدیدی را می گیرد و حتی تهدیدات نظامی دیگر اثرگذار نخواهد بود. بنابراین قبل از تهدید نظامی باید فرهنگی که این تهدید نظامی را بی اثر می کند تخریب کنند. این فرهنگ هم در موارد بسیار زیادی برگرفته از دین ما و مدر موارد متعددی برگرفته از فرهنگ بومی ما است.

-به نظر شما شبکه فارسی زبان من و تو در برنامه های خود که نسبت به سایر شبکه ها از تنوع بیشتری برخوردار است، چه موضوعاتی را دنبال می کند؟

به عنوان مثال همین شبکه ماهواره ای من و تو ترویج اباحه گری، ترویج روابط نامشروع، تزلزل در خانواده ها، خیانت توسط زن و شوهر به همدیگر، روابط خارج از ضابطه بین دو جنس مخالف و همچنین ترویج برخی اموری که در قران نهی شده از جمله شراب خواری را در دستور کار خود دارد.

وقتی این شبکه به جای هفت سین نوروز، هفت شین را مطرح می کند تا در کنار آن بتواند شراب خواری را رواج دهد، این هدف قرار دادن فرهنگ ملی کشور ماست.

-پشت پرده این نوع شبکه ها چیست و شما ریشه این شبکه ها را در کجا می دانید؟

آبشخور و ریشه این شبکه ها وابسته به سازمان ها و نهادهای جاسوسی است و بودجه این شبکه ها نیز از همین سازمان ها تامین می شود که خوشبختانه مردم به این مساله توجه دارند.

-به نظر شما این شبکه چه تاثیری بر خانواده ها که مخاطب هدف آن هستند می‌گذارد؟

البته من مشاهده کرده ام خانواده هایی نسبت به این شبکه ها بی تفاوت بودند اما این شبکه ها وارد خانواده های آنها شده، زندگی آنها را به هم ریخته و روبط بین زن و شوهر، فرزند و پدر و مادر را خلل پذیر کرده و در نهایت توانسته بنیان خانواده را از بین ببرد.

-ما شاهد هستیم که شبکه من و تو از برنامه های مختلفی برای جلب مخاطب استفاده می کند، علت این امر را چه می دانید؟

اینها به این نتیجه رسیده اند که اگر برخی حرفها را به طور مستقیم بزنند به دلیل دین مداری و نگاه درستی که مردم به فرهنگ بومد و ملی شان دارند، مخاطبین خود را از دست می دهند.

بنابراین علاوه بر اینکه مستقیما هم این حرفها را می زنند و شبهه افکنی می کنند، همچنین تلاش می کنند تا اهدافشان را به طور غیر مستقیم و با تنوع در برنامه ها پیگیری کنند.



اگه خواستید میتونه ادامه داشته باشه....

نظرات 2 + ارسال نظر
مجتبی 1390/05/04 ساعت 08:19

واقعا دستشون درد نکنه که اینقدر به فکر مردم ایران هستن!!!!

ممنونم.استفاده کردیم. باید عرض کنم بعضی مواقع (بخصوص در مسائل فرهنگی) یک تکلیفی به گردن افراد وجود داره که گاهی باید بدون در نظر گرفتن خواست مخاطب و طرف مقابل ، واقعیتها و خطرات رو مطرح کنند. به نظر بنده اگر مطرح کردن مسائلی از این قبیل به نظرتون لازم میاد که حتما هم همینطوره ، لازم نیست که ادامه بحث رو به خواسته مخاطب واگذار کنید. فکر میکنم باید به تکلیفتون عمل کنید. البته میشه روی ظواهر گفته کار کرد تا برای مخاطب دلپذیرتر باشه.

ستاره 1390/05/05 ساعت 19:09

همونطور که گفتید گفتن واقعیت مهمتر از خواسته مخاطبه.پس نیازی نیست خیلی دلپذیر باشه.حقیقت تلخه .مثل اونی که شما درباره "ماجراهای اقتصادی" گفتید.اما بیان واقعیت از نگاه درست نه از نگاهی که مادوست داریم.حالا شاید طنز شاید هرچیزه دیگه...!
بحث راجع به مسائل اقتصادی واسه رشته ما واقعا لازمه.
به هرحال ممنون از توصیه و نظرتون تون .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد