کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

گوشت حلال

ببین اسلام چه کرده !!

متنی که پیش رو دارید بر گرفته از مصاحبه ای است که تبیان با سرکار خانم لیلا شهرستانی انجام داده است . خانم لیلا شهرستانی محقق علوم اسلامی هستند که در امریکا زندگی می کنند و در رشته میکرو بیولوژی تحصیل کرده اند. ایشان دوره لیسانس را در دانشگاه "کالیفرنیا استیت یونورسیتی فولرتون" در رشته بیولوژی و دوره فوق لیسانس را در " کالیفرنیا استیت پالی تکنیک یونورسیتی" در رشته میکرو بیولوژی سپری کرده اند . در جریان تحقیقات دانشگاهی ، جرقه ای در مطالعات میان رشته بین علوم اسلامی و میکرو بیولوژی در ذهن ایشان زده می شود که باب جدیدی را در فعالیت های ایشان می گشاید .


رشته ی تحقیقاتی من در میکروبیولوژی در مورد " لاکتوفرین " بود. لاکتوفرین یک مولکول پروتئینی است که در خون ما وجود دارد . این ماده در کلستروم (آغوز) شیر مادر به میزان زیادی  وجود دارد. این ماده خاصیت ضد میکروبی دارد یا این که خیلی شدید جلوی میکروب ها را می گیرد. کاری که لاکتوفرین می کند این است که آهن را به خودش جذب می کند یعنی این که هر میکروبی که در قسمت لاکتروفرین باشد به خاطر این که آهن ندارد نمی تواند رشد کند .

ماجرا این گونه بود که  در یکی از رستوران های آمریکا به نام جک این د باکس ( jack in the box ) تقریباً حدود 6 یا 7 سال پیش اتفاقی افتاد که عده ای از اسهال خونی مردند و بعد که یک مقدار تحقیقات شد معلوم شد که علت ، این باکتری ها بوده اند. این باکتری ها البته در دستگاه های گوارشی مثل روده و... هست ، یعنی در بدن همه ی انسان ها هست  ولی وقتی از طریق خوردن وارد بدن بشود باعث ابتلا به اسهال خونی خواهد شد که درصد تلفاتش بالا است. در این رستوران هم متوجه شدند که مدفوع زیر ناخن آشپز رستوران به گوشت منتقل شده و تعدادی از مشتریان را کشته است .

شرکتی که تامین کننده گوشت در ان ایالت بود به استاد بنده پروژه ای را داد که بر اساس آن قرار شد ما در گوشت ، لاکتوفرین ها را فعال تر کنیم که اگر باز هم میکروبی در آنها نفوذ کرد امکان رشد نیابد . مبلغ این قرار داد 15 میلیون دلار بود و چون پروژه من هم در مورد همین لاکتوفرین بود با 5 نفر دیگر کار را شروع کردیم اما متاسفانه میزان نفوذ لاکتوفرین در گوشت ها در حین آزمایش متغیر بود و این امکان وجود نداشت که به ماده ثابتی برسیم که اضافه کردن آن به گوشت میزان محافظت در برابر باکتری ها را افزایش دهد.

 

ما در لابراتوار این لاکتوفرین را فعالش می کردیم (این لاکتوفرین با بافری خاص تحت pH خاصی فعال می شد ) و وقتی که تست می کردیم ، لاکتوفرین در حالت عادی باکتری ها را از بین می برد اما روی گوشت که امتحان می شد گاهی موفق و گاهی ناموفق بود. من آزمایش روی نمونه ها را انجام می دادم و گوشت می گرفتم و محلول های متفاوت را آزمایش می کردم روزی من تصادفاً دیرم شد و مجبور شدم که گوشت از منزل ببرم که گوشت اسلامی بود . وقتی آمدم و تست را انجام دادم ، دیدم ای بابا جوابها خیلی فرق می کند . یعنی اولاً وقتی ما این باکتری ها را می گذاشتیم ، درصد نفوذ باکتری ها خیلی کمتر بود ، یعنی واقعاً اصلاً خود باکتری بدون لاکتوفرین هم نفوذ نمی کرد! وقتی هم که می شستیم اصلاً چیزی دیگر روی گوشت نمانده بود . کنترلر آزمایش ما آب بود ، یعنی هر آزمایش با محلولی خاص صورت می گرفت و کنترل آن با آب بود.

 من دیدم خود باکتری وقتی به گوشت اسلامی می رسد نفوذ نمی کند و اگر هم کمی نفوذ کند با آب ، کاملا تمیز می شود . سبحان الله! اینجا باید اشاره کنم که وقتی آب از مطهرات است به همین دلایل می تواند باشد . ولی الان از اسپری های مختلف استفاده می کنند. ولی همون آب از همه چیز بهتراست .

وقتی استادم جواب آزمایش را دید تعجب کرد . من گفتم که امروز یک فرقی کرده ، من امروز گوشت حلال آوردم ایشان آقای دکتر " نرن نایدی " بود و یک هندی هستند که دکترا رو در سوئد گرفته  و قبلا به واسطه کشف دلایل میکروبیولوژیک مرگ تعدادی از زنان که از وسایل خاص بهداشتی استفاده می کردند مشهور شده به من گفتند که خودشون -  با اینکه مسلمان نیستند -  از گوشت حلال استفاده می کنند . در لابراتوار ، بعضی برایشان سوال شده بود که این چه گوشتی است که این قدر نسبت به نفوذ باکتری ها مقاوم هست . استاد ما در حالی که سالن را ترک می کرد گفت این گوشتی است که هرگز به شما اسهال خونی نمی دهد !

برای من علت این مقاومت گوشت حلال بسیار مهم بود  و نکته جالب تر این بود که سازمان گوشت امریکا برای تمیز نگه داشتن گوشت ، 15 میلیون دلار خرج می کند تا این آقا یک اسپری برایشان بسازد که به گوشت بزنند و مقاوم شود و آنوقت خود او می داند که اگر گوشت اسلامی باشد دیگر نیازی به آن همه هزینه نیست .

 

بر می گردم به اون قسمت لاکتوفرین لاکتوفرین دلیلی که کار می کند این است که آهن را می گیرد به خودش و برای همین چون آهن وقتی نباشد باکتری ها نمی توانند  رشد کنند . ما وقتی که گوسفند را اسلامی سر می بریم اول شاه رگ زده می شود بدون اینکه نخاع قطع بشود وقتی شاه رگ قطع می شود چون که نخاع قطع نشده قلب هنوز در حال تپیدن هست . وقتی قلب می زند ، همه خون از بدن خارج می شود و از آنجا که تمام آهن در گلبول قرمز است ، وقتی که همه خون خارج می شود دیگر گوشت آن آهن را ندارد و به خاطر همین نیازی به لاکتوفرین برای از بین بردن آهن نداریم و باکتری ها هم به علت نبود آهن در خون جذب نمی شوند و اگر بشوند با شستشو با آب ساده از بین می روند . گرچه استاد ما با همان ایده ای که از گوشت اسلامی گرفت آن مبلغ را دریافت کرد و اسپری خاصی را هم ساخت و نهایتا حق را منکر شد اما برای خود من این نکته بسیار مهم بود که حساسیت اسلام به نجاست خون از این جهت است که در تمام فضای اطراف ما صدها بلکه هزاران نوع باکتری وجود دارد که به شدت جذب آهن می شوند و وقتی دست شما خون می آید امکان جذب باکتری ها به وسیله آهن خون بسیار بالا است ، بنابراین در معرض انواع عفونت ها هستید ، اما اگر با دقت ( یک بار یا سه بار ) دست خونی خود را آب بکشید راه نفوذ باکتری ها را بسته اید .

من با پروفسور هشام ابراهیم در مورد این تحقیق صحبت کردم که انشا الله چاپ بشود اما ایشان پیشنهاد دادند که بهتر است زیر نظر یک استاد غیر مسلمان تحقیقات را ادامه دهم تا در مجامع علمی امریکا پذیرفته شود ! که البته در پی  آن هستم .




نظرات 1 + ارسال نظر
hamideh alizadeh 1392/01/11 ساعت 05:51

سلام، به علت دود زیاد در تهران و چند تا دلیل دزدانه دیگر قرار هست میلیاردها تومان خرج کنند و پایتخت را خارج از تهران ببرند. مردم نون ندارند بخورند و فقط دود میخورند آقایان یا دنبال خانه کشی‌ هستند و یا اینکه برای اسد به سوریه اسلحه میفرستند. ۸ سال دزدی بس است. احمدی‌نژاد و مشایی جان سفر بخیر.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد