کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

کــــافــــه حـســـــــابداران

بســــم الـلــــه الـرحــمن الـرحیــــــــــــــــــــمـــ.......... . . .

فساد مالی ایران

آمارهای بین المللی علیه ما :

افزایش فساد اداری و مالی در ایران

عصر ایران –سازمان شفافیت بین المللی در جدیدترین گزارش خود که روز گذشته

( 17 نوامبر2009 ) منتشر کرده، جایگاه ایران را از میان 180 کشور جهان در رده 168 قرار داده است.


به گزارش عصر ایران ، در این گزارش که به بررسی شاخص فساد در بخش های دولتی پرداخته  است ،4 کشور از 5 کشور برتر دنیا از نظر کمترین میزان فساد مالی و اداری در بخش دولتی ، از کشورهای حوزه اسکاندیناوی هستند . کشورهای رده اول این لیست ( که در آنها کمترین میزان فساد اداری وجود دارد) به ترتیب : نیوزیلند ، دانمارک ، سنگاپور ، سوئد و سوییس هستند. رتبه های ششم تا دهم این لیست را به ترتیب کشورهای فنلاند، هلند، استرالیا، کانادا و ایسلند از آن خود کرده اند . ایالات متحده در این لیست در جایگاه نوزدهم قرار گرفته است .

در این لیست 5 کشور آخر ( که در آنها بیشترین میزان فساد اداری و مالی وجود دارد) به ترتیب عراق ، سودان ، برمه ، افغانستان و سومالی هستند . سومالی در رده آخر ( جایگاه 180) و بدترین کشور دنیا از نظر شاخص وجود فساد اداری و مالی است .

نکته جالب توجه در این گزارش جایگاه افغانستان است که تنها یک پله با بدترین کشور دنیا از نظر فساد فاصله دارد . این شاخص افغانستان نشان می دهد که انتقادات جامعه جهانی از دولت افغانستان درباره ضرورت اصلاح نظام اداری در این کشور و مقابله با فساد تا حدود زیادی مستند به وجود اطلاعات و آمار صحیح بوده و فشارهای وارده بر دولت کرزای در افغانستان برای مبارزه با فساد صرفا جنبه سیاسی ندارد .

از دیگر نکات جالب توجه در این گزارش جایگاه ایران در آن است . این گزارش نشان می دهد که فساد اداری و مالی در ایران افزایش یافته و در حالی که جایگاه پیشین ایران در شاخص فساد اداری و مالی در بخش های دولتی در رده 141 بود ، با افت محسوسی رده ایران در گزارش سال 2009 سازمان شفافیت بین المللی به 168 رسیده است . که نشان می دهد ایران یکی از فاسد ترین دستگاه های اداری و مالی را در جهان دارد .

  اختلاس های مالی مدیران و دیگر فعالان اقتصادی ، وجود رشوه در دستگاه های اداری و دولتی ، سلامت دستگاههای نظارتی  از نظر رشوه پذیری کارکنان و مدیران  ، فساد مالی  در میان مقام های دولتی و...از جمله شاخص هایی است که در تنظیم گزارش های سالانه سازمان شفافیت بین المللی مورد توجه قرار می گیرد  . 


نظرات 6 + ارسال نظر
سامان 1388/08/28 ساعت 10:44

متاسفانه ما فقط تو این ضمینه ها پیشرفت میکنیم

سمیرا 1388/08/29 ساعت 10:31

ماایرانی ها به دلیل هوش بسیاربالا اول توضمینه های منفی خیلی زود پیشرفت می کنیم

ستاره 1388/08/29 ساعت 19:42

بله متاسفانه .ای کاش از این هوش در راه پیشرفت استفاده می کردیم.و این مغز رو در مسائل مهمتری به کار می انداختیم. بعد از اجرای طرح یارانه ها احتمال پیشرفت بیشتر هم وجود داره

پدر بزرگ 1388/08/30 ساعت 19:19

البته بنده هم وقتی جوان بودم کلاه بردار بودم ولی بعد فهمیدم کار بدیه و دیگه این کارو انجام ندادم ! خودم رو اصلاح کردم .

ستاره 1388/09/01 ساعت 23:13

پس به این مسائل واردین .خوبه که تجربیات گران بهایتان را در اختیار جوانان قرار دهید تا همهه از آنها استفاده کنند.

رضاجون 1388/09/05 ساعت 20:47

عمرا تو ایران ازین اتفاقا بیافته
مگه میشه
من که باورم نمیشه

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد